• Počet členů
    5
  • Počet příspěvků
    4
  • Založena
    25.12.2015
  • Založil
    Maj Tý
tmatty
26.02.2018 v 09:49

Dort zdobený citrusy.
Těsto: 7 vajec,
270 g cukru krystal,
200 g polohrubé mouky,
30 g kakaa.
Krém: 1 litr mléka,
2 vanilkové pudinky,
6 lžic polohrubé mouky,
6 lžic cukru krupice,
1,5 kostky másla,
šťáva a kůra z jednoho... Více »

Dort zdobený citrusy.
Těsto: 7 vajec,
270 g cukru krystal,
200 g polohrubé mouky,
30 g kakaa.
Krém: 1 litr mléka,
2 vanilkové pudinky,
6 lžic polohrubé mouky,
6 lžic cukru krupice,
1,5 kostky másla,
šťáva a kůra z jednoho většího pomeranče.
Na ozdobu pomeranč, mandarinky, citrón, čokoláda.
Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, poté do pěny lehce vmícháme mouku s kakaem. Nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme při 180°C 35 - 40 min. Během pečení a chladnutí si připravíme krém. Z mléka, cukru a pudinkového prášku a mouky uvaříme hustý pudink. Necháme ho za občasného zamíchání vychladnout. Pak ho rozšleháme elektrickým šlehačem s pomerančovou kůrou a šťávou; postupně do krému zašleháváme změklé máslo. Vychladlý korpus 2x podélně prokrojíme a naplníme pomerančovým krémem. Boky i horní část dortu potřeme krémem a dáme do lednice ztuhnout. Mezitím si rozehřejeme čokoládu a připravíme ovoce na ozdobu. Rozehřátou čokoládou poléváme okraje dortu pomocí lžičky. Dort zdobíme dle fantazie kousky, plátky či celými mandarinkami, pomeranči, citróny. Pro pestrost můžeme přidat lístky rozmarýnu.
Dortem můžeme zpestřit každou oslavu nebo i nedělní odpolední siestu s dobrou kávou.

Drapp-design
03.02.2018 v 10:30

To je tak, když od Drapku přijedou z dárcovství krve a potřebují podpořit organismus poctivejma řepákovejme mufinama. Todle dobrotu doporučujeme všem. Recept. Ingredience
NA MUFFINY:
250 g... Více »

To je tak, když od Drapku přijedou z dárcovství krve a potřebují podpořit organismus poctivejma řepákovejme mufinama. Todle dobrotu doporučujeme všem. Recept. Ingredience
NA MUFFINY:
250 g mouky (použili jsme pohankovou)
180 g třtinového cukru
1 lžička prášku do pečiva
0,5 lžičky sody bikarbony
0,5 lžičky soli
30 g kakaa
60 ml rostlinného oleje (použili jsme rozpustený Kokosový)
350 g upečené a oloupané červené řepy
3 šťastná vejce
130 ml kefíru (jogurtu)
120 g změklého másla
chia semínka podle chuti
POLEVA:
250 g lučiny
110 g změklého másla
100 g moučkového cukru
vanilkové aroma.
Postup - . Předehřejte troubu na 180 °C a formu na 12 muffinů si vymažte nebo vyložte papírovými formičkami.
2. Upečenou řepu spolu s olejem rozmixujte v robotu na hladké pyré. Přidejte kefír, máslo, vejce, vanilku a ještě krátce mixujte, dokud se směs dobře nepropojí.
3. V další větší míse smíchejte a dobře promíchejte všechny suché ingredience ( mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu, kakao, sůl , chia semínka).
4. Obě směsi krátce smíchejte dohromady a vzniklé těsto rozdělte do 12ti formiček.
5. Pečte 15 až 20 minut. Snažím se vždy vystihnout moment, aby těsto nebylo syrové, ale stále velmi vlhké a lehce lepivé. Muffiny po upečení a prvotním zchladnutí nechte vystydnou na roštu.
6. Mezitím si připravte polevu. Mixujte pár minut sýr s máslem aby byl krém hladký, pak přidejte cukr a mixujte ještě dalších pár minut, aby se cukr dobře rozpustil a krém byl nadýchaný.
Můžete rovnou muffiny zdobit pomocí sáčku (i jen tak ledabyle lžičkou) nebo polevu ještě nechat vychladit v lednici. Původní recept je z https://kitchenette.cz/clanek/106-red-velvet-muffiny a trochu poupravený. Dobrou chuť.

Řepové mufiny (3 fotografie)

Prohlédnout celé album »
Maj Tý
19.01.2018 v 13:01

Borůvkové mafiny
2 hrnky mouky polohrubé
1 hrnek hl. mouky
1/2 hrnku + 3 lžíce hnědého cukru (napr. třtinový)
1 polévkové lžíce kypřícího prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky jedlé sody
špetka soli
1 hrnek domácího... Více »

Borůvkové mafiny
2 hrnky mouky polohrubé
1 hrnek hl. mouky
1/2 hrnku + 3 lžíce hnědého cukru (napr. třtinový)
1 polévkové lžíce kypřícího prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky jedlé sody
špetka soli
1 hrnek domácího jogurtu
1/2 hrnku mléka
2 vejce pokojové teploty
1/4 hrnku medu
1/2 hrnku olivového nebo kokosového oleje
1 hrnek borůvek
podle chuti skořice, vanilka, chia semínka

Postup:
Předehřejte troubu na 200°C a připravte si 12 košíčků muffinů.
Zvlášť zamíchejte suché suroviny a v druhé míse zase ty tekuté.
Nalejte ty tekuté do sypkých a pomalu zamíchejte, ale jen do doby, než zmizí mouka. Přihoďte borůvky a opatrně promíchejte. Naplňte košíčky do 3/4 a dejte péct na 18 min. Po upečení nechte alespoň 5 min vychladnout. Dozdobíme krémem z vanilkového pudinku. Posypte skořicí a dozdobte čerstvou borůvkou.
Dobrou chuť

Maj Tý
25.12.2015 v 13:22

Na tento lahodný Vánoční likér si připravte: 8 - 12 žloutků, 300 ml 31% smetany ke šlehání, 300 ml slazeného kondenzovaného mléka,1 l plnotučného mléka, 2 vanilkové lusky, 0,7 l kvalitního alkoholu ( v našem případě 7* metaxa), cukr na... Více »

Na tento lahodný Vánoční likér si připravte: 8 - 12 žloutků, 300 ml 31% smetany ke šlehání, 300 ml slazeného kondenzovaného mléka,1 l plnotučného mléka, 2 vanilkové lusky, 0,7 l kvalitního alkoholu ( v našem případě 7* metaxa), cukr na doslazení. Ve vodní lázni přidáme žloutky oddělené od bílku, přidáme cukr a začneme šlehat (hrnec ve vodní lázni musí být vlažný, a postupně se žloutky zahřívat). Jakmile začne teplota stoupat, začne žloutková pěna houstnout. Poté přidáme kondenzované mléko, smetanu, mléko a vanilku (můžeme dochutit několika hvězdičkami badyánu). Směs mícháme dokud nezhoustne (nikoliv do varu). Poté přidáme alkohol a krátce prohřejeme. Pak necháme koňak odstát a zchladit zhruba 10 minut. Naplníme do připravených vymytých skleniček s uzávěrem a dáme do chladu a temna několik dní uležet. Doporučujeme podávat o Vánocích a připít si s dobrými přáteli. Dobrou chuť :-)

Recept na vaječný koňak s metaxou (6 fotografií)

Prohlédnout celé album »
Položek na stránce: 12 24 60 90
Zobrazené záznamy 1 - 4 (celkem 4)