Blogy uživatele Maj Tý

Maj Tý
02.03.2023 v 10:07

Poptávám výrobu bambuláčka. Nejlépe jako maňáska. Za nabídky předem děkuji.

Maj Tý
30.06.2019 v 21:55

Jeden sváteční ombré borůvkový dortíček.....

Maj Tý
07.03.2018 v 11:04

Krásný sluneční den.

Maj Tý
23.02.2018 v 18:23

Rozkvetlý dortiček....

Maj Tý
19.01.2018 v 13:01

Borůvkové mafiny
2 hrnky mouky polohrubé
1 hrnek hl. mouky
1/2 hrnku + 3 lžíce hnědého cukru (napr. třtinový)
1 polévkové lžíce kypřícího prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky jedlé sody
špetka soli
1 hrnek domácího... Více »

Borůvkové mafiny
2 hrnky mouky polohrubé
1 hrnek hl. mouky
1/2 hrnku + 3 lžíce hnědého cukru (napr. třtinový)
1 polévkové lžíce kypřícího prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky jedlé sody
špetka soli
1 hrnek domácího jogurtu
1/2 hrnku mléka
2 vejce pokojové teploty
1/4 hrnku medu
1/2 hrnku olivového nebo kokosového oleje
1 hrnek borůvek
podle chuti skořice, vanilka, chia semínka

Postup:
Předehřejte troubu na 200°C a připravte si 12 košíčků muffinů.
Zvlášť zamíchejte suché suroviny a v druhé míse zase ty tekuté.
Nalejte ty tekuté do sypkých a pomalu zamíchejte, ale jen do doby, než zmizí mouka. Přihoďte borůvky a opatrně promíchejte. Naplňte košíčky do 3/4 a dejte péct na 18 min. Po upečení nechte alespoň 5 min vychladnout. Dozdobíme krémem z vanilkového pudinku. Posypte skořicí a dozdobte čerstvou borůvkou.
Dobrou chuť

Maj Tý
22.11.2016 v 17:16

Inspirace na 1. adventní neděli <3

Advent (5 fotografií)

Prohlédnout celé album »
Maj Tý
25.12.2015 v 13:22

Na tento lahodný Vánoční likér si připravte: 8 - 12 žloutků, 300 ml 31% smetany ke šlehání, 300 ml slazeného kondenzovaného mléka,1 l plnotučného mléka, 2 vanilkové lusky, 0,7 l kvalitního alkoholu ( v našem případě 7* metaxa), cukr na... Více »

Na tento lahodný Vánoční likér si připravte: 8 - 12 žloutků, 300 ml 31% smetany ke šlehání, 300 ml slazeného kondenzovaného mléka,1 l plnotučného mléka, 2 vanilkové lusky, 0,7 l kvalitního alkoholu ( v našem případě 7* metaxa), cukr na doslazení. Ve vodní lázni přidáme žloutky oddělené od bílku, přidáme cukr a začneme šlehat (hrnec ve vodní lázni musí být vlažný, a postupně se žloutky zahřívat). Jakmile začne teplota stoupat, začne žloutková pěna houstnout. Poté přidáme kondenzované mléko, smetanu, mléko a vanilku (můžeme dochutit několika hvězdičkami badyánu). Směs mícháme dokud nezhoustne (nikoliv do varu). Poté přidáme alkohol a krátce prohřejeme. Pak necháme koňak odstát a zchladit zhruba 10 minut. Naplníme do připravených vymytých skleniček s uzávěrem a dáme do chladu a temna několik dní uležet. Doporučujeme podávat o Vánocích a připít si s dobrými přáteli. Dobrou chuť :-)

Recept na vaječný koňak s metaxou (6 fotografií)

Prohlédnout celé album »
Maj Tý
11.10.2015 v 13:43
Položek na stránce: 12 24 60 90
Zobrazené záznamy 1 - 8 (celkem 8)